Zelf eiwitrepen maken? Deze eiwitrepen bevatten veel eiwitten, weinig koolhydraten en wat goede vetten. Het is een no-bake recept, dus geen gezeur met verbrande repen in de oven Laat je weten of het gelukt is en of het gesmaakt heeft?
Ingrediënten
- 200 gram eiwitpoeder (vanille)
- 100 gram ultra fine oats
- 150 milliliter magere melk
- 50 gram pindakaas
- 30 gram honing
- 30 gram cacao poeder
Topping
- ca. 5 gram cacao poeder
Zo maak je het
- Doe alle ingrediënten in 1 schaal en kneed het fijn met je handen (niet alle melk in 1 keer).
- Voeg beetje bij beetje melk toe, op deze manier voorkom je dat het gaat klonteren.
- De substantie moet goed hard zijn niet te droog, niet te nat (gebruik alleen je handen).
- Plaats in een vierkante schaal van ongeveer 25 x 25 cm en druk goed aan en verspreid tot het geheel vlak is.
- Strooi 1 á 2 theelepels cacao poeder erop en verspreid goed over de bovenkant heen.
- Plaats de eiwitrepen in de koelkast en laat ze daar 30 minuten tot een uur uitharden.
- Snijd horizontaal en verticaal zodat het langwerpige repen worden.
- Nu zijn ze klaar om gegeten te worden!
Voedingswaarde | per stuk (13 totaal) |
Calorieën | 179 |
Eiwitten | 18 gram |
Koolhydraten | 10 gram |
Vetten | 4.3 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!
4 reacties
Lekkere eiwitbar! Ik vroeg me alleen af of het niet ipv je handen met een keukenmachine oid kan? Ook vroeg ik me af hoe je het bewaard na een uur in de koelkast?
Beste Lex,
Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ik verwacht wel dat het mogelijk is!
Groet,
Manuel
Lekkere reep! Maak ze tegenwoordig elke week. Ben alleen heel benieuwd hoe je aan die 27,8 gr eiwitten per reep komt..?
Beste Mark,
Bedankt voor je bericht!
Ik heb de voedingswaarden gecontroleerd en aangepast.
Het is ook afhankelijk wel type eiwitpoeder je gebruikt.
Met vriendelijke groet,
Manuel – EiwitChef