Zoek je een lekker gericht voor tussen de middag? Probeer eens dit recept: eiwitbrood met makreelsalade! Eenvoudig te maken en voor te bereiden. Bewaar de makreelsalade tot 2 dagen in een luchtdicht bakje.
Ingrediënten
- 125 gram makreelfilet op zonnebloemolie
- 2 stuks augurkjes, fijn gesneden
- 1 stuk (kleine) gele ui, fijn gesneden
- 1 eetlepel Griekse yoghurt (0%)
- 1 eetlepel halfvolle mayonaise
- 1 stuk gekookte ei, in kleine stukjes
- 1 stuk lente-ui, fijn gesneden
- 1 theelepel zwarte peper
- een snufje zout
Serveer met
- een paar sneetjes eiwitrijk brood
Zo maak je het
- Kook de ei in 8-10 minuten hard. Laat afkoelen, pel deze en snijd in kleine stukjes.
- Snipper ondertussen de ui fijn en snijd de augurkjes in kleine stukjes.
- Open het blikje makreelfilet en laat deze uitlekken zodat het meeste olie eruit is. Doe de makreelfilet vervolgens in een kom.
- Voeg hier de ui, ei en de augurkjes in blokjes aan toe. Meng goed door elkaar en voeg 1 eetlepel Griekse yoghurt en 1 eetlepel halvolle mayonaise aan toe.
- Breng het vervolgens op smaak met peper & zout. Serveer met de lente-ui en met wat sneetjes Eiwitrijk brood
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 411 |
Eiwitten | 31 gram |
Koolhydraten | 18 gram |
Vetten | 5,5 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!