Maak deze eiwit pepernoten en je hebt altijd een gezond alternatief op de (echte) pepernoot in huis. Dit recept is goed voor ongeveer 25 eiwit pepernoten.
Ingrediënten
Benodigdheden voor ongeveer 25 stuks
- 125 gram Ultra Fine Oats (havermeel)
- 5 eetlepels amandelmelk of magere melk
- 3 eetlepels speculaas kruiden
- 1 eetlepel kaneel
- PAM spray / bakpapier
- 25 gram vanille eiwitpoeder
- 50 gram kokosolie
- Een klein beetje zout (naar smaak)
- Een klein beetje bakpoeder (naar smaak)
materiaal benodigdheden
- Een mengkom
- Een oven
- Een schaal
- Een blender / staafmixer ( hoeft niet persé )
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Mix de oats, kokosolie, whey, speculaas kruiden & kaneel samen met bijvoorbeeld een blender of een staafmixer (met je handen kan natuurlijk ook).
- Voeg melk toe terwijl je aan het mixen bent.
- Waarschijnlijk krijg je een wat klonterig deeg, wat niet erg is, maak je handen nat en kneed het tot een geheel.
- Pak een paar bakplaten en vet ze in met PAM spray of gebruik bakpapier.
- Maak je handen vooraf even nat en rol kleine balletjes uit het deeg, druk ze heel zachtjes op de bakplaat.
- Bak de pepernoten zo’n 20 minuten af in de voorverwarmde oven van 160 °C.
Voedingswaarde | per pepernoot (25 totaal) |
Calorieën | 38 |
Eiwitten | 1.6 gram |
Koolhydraten | 3.2 gram |
Vetten | 2.3 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!