Eiwit cheesecake bosvruchten: een alternatief voor de “echte” cheesecake die vooral heel populair is in Amerika (en tegenwoordig ook vaker gegeten in Nederland). Alle ongezonde ingrediënten zijn weggelaten en vervangen voor gezondere alternatieven. Een lekkerdere eiwitrijk tussendoortje is er niet! Het kost je misschien wat voorbereiding, maar je kunt er meerdere dagen van genieten. Je haalt er ongeveer 6 stukken uit.
Ingrediënten
De bodem van de Eiwit Cheesecake
- 25 gram vanille of kokos eiwitpoeder
- 2 eetlepels cacao poeder
- 2 eetlepels kokosolie
- 25 gram gemalen kokos
- 100 gram amandelmeel
- een beetje PAM Spray voor het invetten van de taartvorm
Benodigdheden voor de cake zelf
- 50 gram vanille of kokos eiwitpoeder
- 500 gam magere kwark
- 300 gram cream cheese light
- 2 stuks eieren
- een handje bosbessen
- een handje gojibessen
Topping van de Eiwit Cheesecake
- naar eigen hoeveelheid Griekse magere yoghurt
- eigen hoeveelheid gemalen frambozen
Zo maak je het
- Begin met het voorverwarmen van de oven op 160 °C onder. Ondertussen kan je aan de slag met de cheesecake.
- Mix de ingrediënten voor de bodem in een mengkom door elkaar. Nadat alles goed is gemixt, stop je het geheel in een taartvorm en druk je alles goed plat zodat er een mooie bodem ontstaat. Stop vervolgende bodem voor 10 minuutjes in de oven.
- Mix de ingrediënten voor de cake goed door elkaar in een mengkom.
- Na 10 minuten haal je de bodem uit de oven, laat hem goed afkoelen! Na het afkoelen doe je de gemixte ingrediënten voor de cake bij de bodem in de taartvorm. Doe de taartvorm weer in de oven voor ongeveer 35 minuten (kijk af en toe of het goed gaat!).
- Haal vervolgende de taartvorm er weer uit en laat hem afkoelen. Versier de topping met Griekse magere yoghurt en gemalen frambozen.
- Nu nog een uurtje in de vriezer….en dan is ie klaar!
Voedingswaarde | per portie (6 totaal) |
Calorieën | 158 |
Eiwitten | 17 gram |
Koolhydraten | 6 gram |
Vetten | 5 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!
1 reactie
Hi, vraagje: klopt het dat de magere griekse yoghurt dun/vochtig van stuctuur blijft zelfs na het uur in de vriezer? Bij mij is dat namelijk het geval.