Eiwitrijk avondeten

Eiwit cheesecake bosvruchten

Eiwit cheesecake bosvruchten

Eiwit cheesecake bosvruchten: een alternatief voor de “echte” cheesecake die vooral heel populair is in Amerika (en tegenwoordig ook vaker gegeten in Nederland). Alle ongezonde ingrediënten zijn weggelaten en vervangen voor gezondere alternatieven. Een lekkerdere eiwitrijk tussendoortje is er niet! Het kost je misschien wat voorbereiding, maar je kunt er meerdere dagen van genieten. Je haalt er ongeveer 6 stukken uit.

Eiwit cheesecake bosvruchten

Manuel Eiwit cheesecake bosvruchten Eiwit cheesecake bosvruchten Print recept
Porties: 6 Voorbereidingstijd: Bereidingstijd:
Nutrition facts: Calorieën fat
Beoordeling: 4.5/5
( 2 keer gestemd )

Ingrediënten

  • De bodem van de Eiwit Cheesecake

  • 25 gram vanille of kokos eiwitpoeder
  • 2 eetlepels cacao poeder
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 25 gram gemalen kokos
  • 100 gram amandelmeel
  • een beetje PAM Spray voor het invetten van de taartvorm
  • Benodigdheden voor de cake zelf

  • 50 gram vanille of kokos eiwitpoeder
  • 500 gam magere kwark
  • 300 gram cream cheese light
  • 2 stuks eieren
  • een handje bosbessen
  • een handje gojibessen
  • Topping van de Eiwit Cheesecake

  • naar eigen hoeveelheid Griekse magere yoghurt
  • eigen hoeveelheid gemalen frambozen

Zo maak je het

  1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 160 °C onder. Ondertussen kan je aan de slag met de cheesecake.
  2. Mix de ingrediënten voor de bodem in een mengkom door elkaar. Nadat alles goed is gemixt, stop je het geheel in een taartvorm en druk je alles goed plat zodat er een mooie bodem ontstaat. Stop vervolgende bodem voor 10 minuutjes in de oven.
  3. Mix de ingrediënten voor de cake goed door elkaar in een mengkom.
  4. Na 10 minuten haal je de bodem uit de oven, laat hem goed afkoelen! Na het afkoelen doe je de gemixte ingrediënten voor de cake bij de bodem in de taartvorm. Doe de taartvorm weer in de oven voor ongeveer 35 minuten (kijk af en toe of het goed gaat!).
  5. Haal vervolgende de taartvorm er weer uit en laat hem afkoelen. Versier de topping met Griekse magere yoghurt en gemalen frambozen.
  6. Nu nog een uurtje in de vriezer….en dan is ie klaar!
Voedingswaarde per portie (6 totaal)
Calorieën158
Eiwitten17 gram
Koolhydraten6 gram
Vetten5 gram
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Gerelateerde eiwitrijke recepten

Mix van zoete aardappel, kip en spinazie

Manuel

Parelcouscous met kip, kikkererwten en geroosterde groenten

Manuel

Krokante kipsaté

Manuel

Orzo met garnalen, venkel en kaas

Manuel

1 reactie

Marnix Klaver 26 september 2024 at 11:47

Hi, vraagje: klopt het dat de magere griekse yoghurt dun/vochtig van stuctuur blijft zelfs na het uur in de vriezer? Bij mij is dat namelijk het geval.

Beantwoorden

Wat vind jij van dit recept?