Zoek je een heerlijke eiwitrijke lunch? Deze ei-muffins zijn makkelijk te maken. Maak deze ei-muffins bijvoorbeeld een avond van te voren zodat je ze mee kan nemen naar je werk – heel kort even in de magnetron en genieten maar! Óok in je weekend genieten van een eiwitrijke lunch
Ingrediënten
- 2 stuks eieren
- 75 gram kastanjechampignons
- 50 gram spinazie
- ½ stuk lente ui
- ½ stuk teentje knoflook
- 30 gram Jong belegen 25+ rasp
- 1 theelepel zwarte peper
- een scheutje olijfolie
optioneel
- 1 theelepel sesamzaadjes (als topping)
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de champignons en lente-ui in kleine stukjes en de knoflook fijn.
- Wok kort op hoog vuur (in een scheutje olijfolie) de spinazie en champignons tot het wat zachter en geslonken is.
- Pak er een kommetje bij en meng de eieren, peper, champignons, spinazie en knoflook met een garde. Verdeel dit mengsel over de gaten. Verdeel als laatst de 20+ geraspte kaas over over de gaten.
- Bak deze ei-muffins ongeveer 30 minuten in de oven op 180 graden.
Voedingswaarde | per portie (1 totaal) |
Calorieën | 434 |
Eiwitten | 29 gram |
Koolhydraten | 9 gram |
Vetten | 31 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!