cccc maak je binnen 20 minuutjes. Couscous hoef je even kort te wellen, waardoor het gerecht snel klaar is. Couscous bevat veel vezels, B- vitamines en mineralen zoals magnesium en zink.
Ingrediënten
- 500 gram mager gehakt
- Scheutje azijn
- 4 tenen knoflook, fijn gesneden
- Scheutje olijfolie
- 3 stuks puntpaprika's, in stukjes
- 6 stengels lente-ui
- 1 stuk komkommer, in stukjes
- paar takjes peterselie, fijn
Couscous wellen
- 400 milliliter water
- 1 stuk groentebouillonblokje
- 300 gram couscous
- 2 theelepels kurkuma
- 1 theelepel zwarte peper
Zo maak je het
- Kook 400 ml water in een waterkoker en voeg dit samen met de de couscous, bouillonblok, kurkuma, peper in een kom of pan en dek deze af met een bord of deksel. Fruit – op middelhoog vuur – een knoflook teentje in een wok- of hapjespan en bak hierin het gehakt rul. Voeg tijdens het bakken een klein scheutje azijn toe.
- Snijd ondertussen de paprika, lente-ui en komkommer in stukjes en voeg deze toe aan de pan, schep goed door en draai het vuur wat harder.
- Als al het water van de couscous is verdampt, voeg je deze toe aan de pan. Schep goed door. Serveer wat peterselie eroverheen.
Voedingswaarde | per portie (4 totaal) |
Calorieën | 626 |
Eiwitten | 35 gram |
Koolhydraten | 67 gram |
Vetten | 23,7 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!