Eiwitrijk avondeten

Courgetti met zelfgemaakte bolognesesaus

Courgetti met zelfgemaakte bolognesesaus

Courgetti met zelfgemaakte Bolognesesaus. Snel & makkelijk een gezond gerecht op tafel.

Hoe maak ik “Courgetti”?

In dit recept heb ik Courgetti gemaakt met een spiraalsnijder. Je kunt ook in plaats van losse courgettes een bakje “Courgetti” in de supermarkt kopen (veel winkels hebben dit kant-en-klaar in bakjes liggen). Wil je het toch zelf doen? Dan raden we aan om een spiraalsnijder aan te schaffen.

Courgetti met zelfgemaakte bolognesesaus

Manuel Courgetti met zelfgemaakte bolognesesaus Courgetti met zelfgemaakte bolognesesaus Print recept
Porties: 2 Voorbereidingstijd: Bereidingstijd:
Nutrition facts: Calorieën fat
Beoordeling: 5.0/5
( 1 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 2 stuks courgette, slierten met spiraalsnijder
  • 200 gram mager rundergehakt
  • 1 stuk ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • Saus (Mixen in de Foodprocessor)

  • 100 gram snacktomaten
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70 gr)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 stuk laurierblaadje
  • 1 teentje knoflook
  • naar smaak zout en peper
  • 2 theelepels tijm
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels gedroogde basilicum
  • Topping

  • 2 eetlepels 20+ geraspte kaas
  • Extra nodig

  • PAM Spray (pan invetten)
  • Spiraalsnijder (slierten van courgette)
  • Foodprocessor (gladde saus maken)

Zo maak je het

  1. Maak slierten van de courgette met een spiraalsnijder en zet een pan met heet water op hoog vuur.  Mix de ingrediënten voor de saus in een keukenmachine tot een gladde saus.
  2. Bak de fijngesneden ui, wortel en bleekselderij in een pan met 1x sprayen met de PAM Spray.
  3. Voeg de magere rundergehakt toe en bak deze gaar. Breng op smaak met wat verse zout en peper. 
  4. Voeg nu de zelfgemaakte Bolognesesaus toe met een klein scheutje water en laat ongeveer 5-10 minuten pruttelen op laag vuur.
  5. Voeg nu de courgette in het kokende heet water en laat even zacht worden (niet te lang). Leg wat courgetti op een bord en leg er wat zelfgemaakte Bolognesesaus overheen. Als laatst een paar eetlepels (20+) geraspte kaas eroverheen.
Voedingswaarde per portie (2 totaal)
Calorieën477
Eiwitten30,5 gram
Koolhydraten28,5 gram
Vetten28 gram
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Gerelateerde eiwitrijke recepten

Gemarineerde kip met zilvervliesrijst

Manuel

Bietenwrap met kip en spinazie

Manuel

Quinoa recept met kip en groenten (snel recept!)

Manuel

Wraps met gehakt en paprika 

Manuel

Wat vind jij van dit recept?