Vandaag weer een snelle maaltijd: courgetti met zalm en avocado. Binnen 20 minuten heb je dit heerlijke gerecht op tafel staan. Ik kocht kant-en-klare courgette spaghetti, maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken van een courgette, gebruik hierbij een spiraalsnijder.
Ingrediënten
- 400 gram gerookte zalm, in stukken
- 400 gram courgette spaghetti
- 1 stuk grote ui, fijn
- 2 tenen knoflook, fijn
- 2 stuks tomaten, in stukjes
- naar smaak peterselie
- een scheutje olijfolie
- een handje pijnboompitjes
Avocado sausje
- 2 stuks avocado's
- 1 stuk limoen
- 5 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 theelepel zwarte peper
- ½ theelepel zout
- naar smaak peterselie
Zo maak je het
- Snijd de avocado’s door de lengte doormidden en verwijder de pit. Lepel de avocado’s uit en voeg toe aan een mixer of kom, samen met het limoensap, Griekse yoghurt, peper, zout en de fijngehakte peterselie. Prak of mix het tot het een sausje wordt.
- Zet een wok- of hapjespan aan op middelhoog en fruit hierin de fijngesneden ui en knoflook glazig. Voeg vervolgens de tomaat en peterselie toe en bak even mee, goed omscheppen.
- Draai het vuur hoog en voeg de courgette spaghetti toe. Blijf goed omscheppen en voeg na een paar minuten de avocado saus toe. Draai het vuur op z’n laagst.
- Zet een pan aan op middelhoog vuur (zonder olie) en leg hierin een handje pijnboompitten. Houdt de pijnboompitten in beweging anders verbranden ze. Als ze mooi bruin zijn aan elke kant, dan zijn ze goed.
- Pak er een mooi groot bord bij en schep de inhoud van de wokpan op het bord en verdeel de – in stukken gesneden gerookte zalm – over het bord. Als laatste strooi je de geroosterde pijnboompitten eroverheen.
Voedingswaarde | per portie (4 totaal) |
Calorieën | 428 |
Eiwitten | 25,75 gram |
Koolhydraten | 14 gram |
Vetten | 32,7 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!