Tempé (ook wel geschreven als tempeh) zit boordevol eiwitten, daarnaast bevat het veel vitaminen en mineralen. Maak je courgetti met tempé extra smeuïg met de zelfgemaakte pindadressing! Dit gerecht is klaar in ongeveer 25 minuten Laat je hieronder weten hoe het gesmaakt heeft?🙏
Ingrediënten
- 2 stuks middelgrote uien, in dunne ringen
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 250 gram tempeh, dunne reepjes
- 450 gram courgetti
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 200 gram taugé
- ½ stuk komkommer
Dressing
- 2 eetlepels 100% pindakaas
- 1 stuk limoen
- 15 gram gember
- 5 eetlepels water
- 7 gram peterselie
- 2 tenen knoflook
Extra nodig
- Dunschiller of aardappelmesje
Zo maak je het
- Maak een dressing van de pindakaas, limoen, gember, water, peterselie en knoflook. Je kunt dit doen met een staafmixer of als je deze niet hebt kun je de knoflook en gember fijn raspen en vervolgens mengen met de andere ingrediënten.
- Snijd de komkommer met een dunschiller of een aardappelschilmesje in de lengte in flinterdunne plakjes.
- Fruit de ui in een scheutje olie op middelhoog vuur totdat het zacht is. Pak er een kommetje bij en doe de ui hierin.
- Voeg 1 el olie toe aan de pan en bak de reepjes tempé. Breng op smaak met paprikapoeder en meng goed met de tempé. Blijf goed husselen. De tempé is klaar als deze een krokant korstje heeft.
- Zet ondertussen een pan aan met 1 el olie en roerbak de courgetti in 1 minuut gaar.
- Voeg de courgetti, tempé, taugé en de dressing samen in het kommetje met de ui en meng door elkaar. Serveer met de komkommer.
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 465 |
Eiwitten | 29.5 gram |
Koolhydraten | 31.5 gram |
Vetten | 23 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!