Lasagne is een populair gerecht en we eten het graag in Nederland. Ditmaal met een andere twist: met courgette “bladen”. Het was heerlijk en makkelijk te maken, ik zou zeggen; probeer eens deze courgette lasagne met gehakt en laat ons weten hoe het heeft gesmaakt – we waarderen je reactie enorm.

Ingrediënten
- 1 stuk ui
- 5 tenen knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 500 gram mager rundergehakt
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 2 zakjes (á 400 gram) roerbakgroente Italiaans
- 1 stuk (á 700 gram) grote pot Passata
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel zeezout
- 2 stuks courgette
- 125 gram mozzarella light
- 1 bakje tuinkers
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui en knoflook fijn en verhit een ruime hapjespan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui en knoflook, voeg ondertussen de Italiaanse kruiden toe. Na een paar minuten het gehakt toevoegen rul bakken.
- Voeg nu de roerbakgroenten en bak mee tot het wat geslonken is. Voeg vervolgens de Passata toe, breng op smaak met peper en zout en roer alles goed door elkaar. Laat 6 minuten zachtjes koken.
- Van de courgette gaan we de “lasagnebladen” maken; pak een kaasschaaf- of dunschiller erbij en snijd over de lengte de courgette. Ga door totdat beide courgettes geschild zijn.
- Pak er een ruime ovenschaal bij en schep de vulling uit de hapjespan in de schaal en beleg vervolgens met een laag courgette. De volgende laag weer wat vulling en daarna weer een laag courgette. Ga net zo lang door totdat alles op is. Als laatst de mozzarella in stukjes scheuren en verspreiden.
- Bak de courgette lasagne af op 200 graden. Bestrooi bij opdienen met wat tuinkers en smullen maar!
Voedingswaarde | per portie (4 totaal) |
Calorieën | 468 |
Eiwitten | 34 gram |
Koolhydraten | 39 gram |
Vetten | 21,5 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!
1 reactie
Normaal heb ik geen voorkeur voor courgette, maar dit recept was echt lekker!
Thanks voor het delen.