Chili Con Carne Maken? Deze chili con carne is echt super smaakvol, heerlijk op bijvoorbeeld wraps of met een beetje zilvervliesrijst. Kun je geen edamame vinden? Of lus je het niet? Je kunt het ook vervangen door nog een extra blikje bonenmix!
Ingrediënten
- 125 gram spekreepjes
- 300 gram gehakt
- 2 stuks uien
- 100 gram paprika
- 130 gram bonenmix, blik
- 130 gram edamame, blik
- 400 gram gepelde tomaten, blik
- 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 2 theelepels sambal oelek
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 200 milliliter water
- 1 stuk runderbouillonblokje
- 75 gram crème fraîche (light)
Zo maak je het
- Bak de spekblokjes krokant en leg de spekjes even apart. Bak het gehakt op middelhoog vuur rul. Snijd intussen de ui en knoflook in stukjes. Voeg de gesneden ui en paprika aan de pan met het gehakt en bak het een paar minuten mee tot het wat zachter is geworden.
- Voeg nu de bonenmix, edamame, gepelde tomaten, Mexicaanse kruiden, balsamicoazijn, sambal en tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg vervolgens het water, de crème fraîche, de runderbouillonblokje en de gebakken spekjes toe. Laat de chili con carne even op laag vuur pruttelen totdat hij wat ingedikt is.
- Serveer met een verse salade!
Tip van de chef
Serveer met een salade van rucola, komkommer, tomaat en een scheutje olijfolie voor een frisse twist.
Voedingswaarde | per portie (4 totaal) |
Calorieën | 507 |
Eiwitten | 32,2 gram |
Koolhydraten | 87 gram |
Vetten | 26 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!