Deze vrolijke bulgursalade met kip is zowel lauwwarm als koud heerlijk! Heb je wat over? Bewaar het dan voor de volgende dag naar je werk als eiwitrijke lunch. Laat gerust weten in de reacties onder aan deze pagina wat je van dit recept vindt!💭💪
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 100 gram bulgur
- 1 blokje kippenbouillon
- Een scheutje olijfolie
- 4 teentjes knoflook, grof gesneden
- 1 stuk rode ui, in dunne ringen
- 1 stuk grote witte ui, in dunne ringen
- 250 gram kipfilet, in kleine stukjes
- 400 gram gele wortel nasi (zakje)
- Naar smaak zwarte peper
- 50 gram snacktomaatjes, gehalveerd
- ½ stuk komkommer, in halve maantjes
Zo maak je het
- Kook de bulgur in een pan (volgens de aanwijzingen op de verpakking) voeg 1 blokje kippenbouillon toe aan het water om het wat op smaak te brengen.
- Fruit in een scheutje olijfolie de knoflook en ui glazig, voeg vervolgens de kip toe en bak deze ongeveer 6 minuten mee en voeg daarna de gele wortel nasi erbij. Breng op smaak met wat zwarte peper en een half bouillonblokje.
- Schep in een schaal en serveer daarbovenop de gesneden komkommer en snacktomaatjes.
- Server direct of serveer het koud (laat het ongeveer een uurtje in de koelkast staan).
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 356 |
Eiwitten | 34.5 gram |
Koolhydraten | 36 gram |
Vetten | 9 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!
1 reactie
Lekker recept, ga zo door.