Misschien lijkt een bietenwrap op het oog niet heel “smakelijk'” om te zien, maar het zal je verbazen hoe lekker het is – vooral in combinatie met kip en spinazie.
Ingrediënten
- 300 gram kipfilet
- 2-4 stuks bietenwraps (bijvoorbeeld van Knorr)
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel cajunkruiden
- 40 gram AH Smokey BBQ saus zero
- 150 gram spinazie
- 1 eetlepel Slankie geraspte kaas (20+)
- 150 gram bieten julienne
- Scheutje olijfolie
Zo maak je het
- Snijd de kip in blokjes en kruid ze met de paprikapoeder en de cajunkruiden. Zet een pannetje op het vuur met een beetje olijfolie en bak de kip gaar. Voeg de BBQ saus zero toe en bak kort mee. Voeg als laatste de bieten julliene toe, roer erdoorheen en zet direct het vuur uit.
- Zet een kookpan aan op middelhoogvuur met een scheutje olijfolie en laat hierin de spinazie slinken. Schep de spinazie in een zeef en laat het uitlekken.
- Beleg de bietenwraps met de kip/bieten uit de pan, de spinazie en wat geraspte (20+) kaas en rollen maar!
Tip van de chef
Kies een keer voor vegakipstukjes of tofu
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 436 |
Eiwitten | 45 gram |
Koolhydraten | 37,5 gram |
Vetten | 10,5 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!