Probeer deze Banana Mugcake als heerlijke lunch! Super snel gemaakt en verassend lekker. Ik heb in dit recept “banaan” eiwitpoeder gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een ander smaakje proberen, denk aan bijv. vanille!

Ingrediënten
- 1 maatschep havermeel (Ultra fine oats)
- 1 maatschep havermout
- 2 stuks bananen, in stukken
- 2 maatscheppen eiwitpoeder (banaansmaak)
- een snufje zout
Topping
- 5 gram bananenchips, fijngestampt
Zo maak je het
- Stamp de banaanchips fijn in bijvoorbeeld een vijzel, laat over voor de topping.
- Pak een grote kom erbij en vul deze met de stukken bananen, havermeel, havermout, zout, eiwitpoeder en de stukken bananenchips. Prak het fijn met een vork tot alles goed gemengd is.
- Plaats in een mok en plaats in de magnetron voor ongeveer 2 minuutjes (~900 watt). Neem de mok uit de magnetron (kan heet zijn) en maak af met de apart gehouden banaanchips stukjes.
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 315 |
Eiwitten | 18 gram |
Koolhydraten | 51,5 gram |
Vetten | 4,5 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!