Maak vandaag deze Aziatische slawraps met gehakt! Eiwitrijk & koolhydraatarm – perfect gerecht om je koolhydraten te beperken en hoog in je eiwitten te blijven!
Geen champignonliefhebber?
Lust je geen champignons? Vervang het dan door bijvoorbeeld fijngehakte noten of artisjokharten.
Ingrediënten
- 10 stuks grote bladeren sla
- 500 gram mager rundergehakt
- 1 stuk grote ui, in blokjes gesneden
- 125 gram gesneden champignons
- 3 teentjes knoflook, fijgesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ theelepel chilipoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 eetlepel sojasaus
- 40 milliliter hoisinsaus
- naar smaak zwarte peper en zeezout
Serveer met
- Wortelreepjes
- (optioneel) komkommer reepjes
- (optioneel) verse koriander
Zo maak je het
- Maak de slabladeren schoon en dep ze goed droog, doe dit wel voorzichtig zodat ze niet kapot gaan. Verwarm in een ruime koekenpan of wokpan de olie op hoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit dit een paar minuten. Voeg dan ook het magere gehakt toe en bak nog eens 5 minuten.
- Breng het op smaak met zout en peper. Voeg vervolgens de sojasaus, chilipoeder, gemberpoeder, hoisinsaus en azijn toe. Laat de saus even indikken in ongeveer 4 minuten.
- Voeg tenslotte de fijngesneden champignons toe. Doe het mengsel uit de pan vervolgens in een grote kom en zet de slabladeren klaar. Haal het mengsel uit de kom en verdeel over de sla bladeren en serveer. Serveer met rauwe reepjes wortel en komkommer.
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 631 |
Eiwitten | 54 gram |
Koolhydraten | 22 gram |
Vetten | 35 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!