Voor de asperge en zalmliefhebbers: een quiche met gezonde bodem. Recept en foto mede mogelijk gemaakt door Juriaan.
In dit recept heeft hij havermout gebruikt om havermeel te maken, maar je kunt natuurlijk ook Ultra Fine Oats gebruiken (dit is kant-en-klare havermeel). Dan kun je het eerste gedeelte van stap 1 overslaan.

Ingrediënten
- 300 gram havermout
- 400 gram asperges
- 6 stuks eieren
- 200 gram cottage cheese / hüttenkase
- 200 gram gerookte zalm
- een beetje verse bieslook of bos-ui
- 3 eetlepels olijfolie
- 200 ml water
Zo maak je het
- Doe 200 gram havermout in de keukenmachine en maak er havermeel van. Doe dit samen met de rest van de havermout (100 gram), 1 ei, 3 eetlepels olijfolie en 200 ml water in een kom en maak er een deeg van. Bedek vervolgens een quiche vorm of springvorm (eerst even invetten uiteraard) met het deeg en bak 10 min in de oven.
- Witte asperges eerst schillen en 1 tot 2 cm van de stam afsnijden. Daarna in stukjes snijden op de gewenste grootte. Kook ze daarna 5 minuten, giet af en spoel met koud water. Groene asperges hoef je niet te schillen. bereiding verder hetzelfde.
- Doe de rest van de eieren in een kom en roer ze los met de cottage cheese en eventueel wat peper en zout. Snij de bos-ui of bieslook klein en doe er doorheen roeren als ook de gerookte zalm die je ook klein snijd. Doe nu ook de asperges er doorheen en giet het mengsel in de vorm.
- Bakken duurt ongeveer 45 minuten, maar dat kan verschillen. Het is gaar als je er met een sateprikker in prikt en deze komt droog terug.
Voedingswaarde | per portie (4 totaal) |
Calorieën | 539 |
Eiwitten | 36 gram |
Koolhydraten | 35,2 gram |
Vetten | 29,5 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!