Maak deze Ajam paniki met rijst en gekookte ei als je echt even lekker wilt eten. Ajam betekent kip in Indonesië en paniki is een heerlijk kruidenmengsel. Mocht je de boemboe (het kruidenmengsel) helemaal zelf willen maken? Bekijk dan de Ajam paniki recept op mijn andere website.
Ingrediënten
- 600 gram kipfilet
- 500 gram taugé
- 350 gram rijst
- 4 tenen knoflook
- 4 stuks eieren, hardgekookt
- 1 bakje ajam paniki boemboe (Koningsvogel)
- 2 kopjes water
- scheutje olie
Garneer met
- Paar schijfjes komkommer
- Paar stuks augurk
Zo maak je het
- Kook alvast de rijst volgens de verpakking en kook de eieren hard.
- Bak kipfiletblokjes met wat olie goudbruin. Voeg de knoflook toe. Bak +- 4 minuten de taugé mee. Voeg het bakje ajam peniki toe + een paar kopjes water. Laat ongeveer 30 minuten pruttelen op laag vuur.
- Verdeel de rijst en paniki over 4 borden. Serveer met schijfjes komkommer en eventueel augurkjes.
Voedingswaarde | per portie (4 totaal) |
Calorieën | 450 |
Eiwitten | 51 gram |
Koolhydraten | 33 gram |
Vetten | 11.5 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!