Deze Oosterse tempeh is eiwitrijk en gezond voor het hele gezin. Serveer met bijvoorbeeld een salade van rucola, snoeptomaatjes, peper en een beetje olijfolie!
Ingrediënten
- 250 gram tempeh
- 1 stuk ui, in ringen
- 4 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 1 rode peper, fijn gesneden
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel sambal oelek
- 3 eetlepels ketjap manis
- 125 gram taugé
- 3 takjes peterselie (garnering)
Zo maak je het
- Zet een wokpan aan op middelhoogvuur en voeg nu de ui toe en bak deze glazig.
- Snijd de tempeh in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Roerbak de tempeh mooi bruin en krokant. Voeg hierbij ook de fijngesneden knoflook toe. Voeg nu de peper, ketjap en sambal toe en roer goed door. Als laatst de taugé toevoegen en kort even meebakken.
- Garneer met peterselie en serveer met een salade.
Tip van de chef
Vervang de tempeh op z'n tijd voor tofu of (vegetarische) kipstukjes
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 407 |
Eiwitten | 24,5 gram |
Koolhydraten | 29,5 gram |
Vetten | 19 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!