Eiwitrijk avondeten

Gezonde kapsalon met groentefrietjes

Gezonde kapsalon met groentefrietjes

Een creatieve variant op de “Kapsalon” die je waarschijnlijk wel kent. Je kunt er ook voor kiezen om ovenfriet te gebruiken, maar mijn voorkeur ging dit keer uit naar groentefrietjes!

Ook niet onbelangrijk: dit recept bevat veel vezels!
Een langer verzadigd gevoel door voedingsvezels. Per portie bevat dit gerecht maar liefst 21 gramvoedingsvezels.

 

Gezonde kapsalon met groentefrietjes

Manuel Gezonde kapsalon met groentefrietjes Gezonde kapsalon met groentefrietjes Print recept
Porties: 2 Voorbereidingstijd: Bereidingstijd:
Nutrition facts: 480 Calorieën fat
Beoordeling: 5.0/5
( 1 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 600 gram groentefriet in zak
  • 300 gram kipdijfilet
  • 2 stuk trostomaten
  • 1 stuk kropsla
  • 1/4 stuk komkommer
  • naar smaak shoarmakruiden
  • 1 stuk citroen
  • naar smaak zwarte peper
  • 1 theelepel chilipeper
  • 1-2 eetlepel(s) knoflooksaus
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 eetlepels 20+ Milner geraspte kaas
  • 1 stuk eetlepel olijfolie
  • een beetje Smart cooking spray

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Snijd de kipdijfilet in stukjes. Marineer de kip in shoarmakruiden, sap van een citroen en wat zwarte peper naar smaak.
  2. Zet een wokpan of hapjespan aan op hoog vuur met een klein scheutje olijfolie. Voeg de groentefrietjes aan de pan toe en roer met regelmaat. Breng op smaak met wat knoflookpoeder.
  3. Zet nu een koekenpan aan op hoog vuur en spray de pan een paar keer in met de Smart Cooking Spray. Voeg de kipdijfilet toe aan de pan en roer goed door elkaar zodat alle kanten een mooi krokant laagje krijgen.
  4. Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes en de tomaten in kleine stukjes (blijf je pannen wel in de gaten houden). Snijd nu wat sla in stukken.
  5. Pak een ovenschaal en smeer deze in met een heel klein beetje olijfolie. Voeg de kip en groentefriet in de ovenschaal. Strooi de geraspte kaas eroverheen.
  6. Bak af in ongeveer 25-30 minuten. Vervolgens verdeel je de stukjes/plakjes tomaat, sla en komkommer. Als laatst nog wat (zelfgemaakte) knoflooksaus en je bent klaar.
Voedingswaarde per portie (2 totaal)
Calorieën480
Eiwitten43 gram
Koolhydraten25.5 gram
Vetten21.5 gram
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Gerelateerde eiwitrijke recepten

Zalmsalade met gegrilde linzenburger

Manuel

Snelle tempé met geklutste ei & gele rijst

Manuel

Zilvervliesrijst met spinazie en garnalen

Manuel

Quinoa met garnalen

Manuel

Wat vind jij van dit recept?