Maak deze fruitige whey proteïne pannenkoek voor als ontbijt! Heb je weinig tijd in de ochtend? De pannenkoekjes kun je de avond van te voren bereiden en bewaren in de koelkast; warm deze lichtjes op en beleg met wat heerlijk fruit. De ingrediënten voor het beslag is voor ongeveer 2/3 whey proteïne pannenkoeken.
Ingrediënten
Ingrediënten voor het beslag
- 2 maatscheppen Isolaat perfection
- 1 stuk banaan
- 2 stuks eieren
- een scheutje (magere) melk / water
Voor de topping
- een halve banaan, in dunne plakjes
- naar smaak kaneelpoeder
- naar smaak honing
- 5 stuks aardbeien, in dunne plakjes
- 3 stuks kiwi’s, in dunne plakjes
Extra nodig
- Smart Cooking Spray
Zo maak je het
- Mix de Isolaat perfection, banaan en 2 eieren en een scheutje magere melk heel even door elkaar met een mixer.
- Verhit een klein scheutje olijfolie op hoog vuur (verspreid goed over de pan). Giet een beetje beslag gelijkmatig in de pan (niet teveel). Wacht een paar minuten, voel met een dunne spatel aan de onderkant of hij stevig genoeg is. Als hij stevig genoeg is keer je hem om. Nog heel even bakken. De pannenkoek op een bord leggen.
- Snijd een kiwi in dunne schijfjes en verdeel aan de buitenkant. Ongeveer 2 aardbeien in dunne schijfjes snijden en aan de binnenkant verspreiden. Snijd een klein stuk van de banaan in dunne schijfjes en vul het laatste stuk op. Doe dit ook met de rest van de pannenkoeken.
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 313 |
Eiwitten | 31 gram |
Koolhydraten | 34 gram |
Vetten | 6 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!