Super lekker, eiwitrijk en snel klaar: buritto met tempé, groenten en quinoa. Tempé is ontzettend eiwitrijk en een uitstekende vleesvervanger. Binnen 20 minuten kun je dit gerecht al klaar hebben.
Ingrediënten
- 8 stuks tortilla wraps
- 100 gram quinoa
- 1 stuk komkommer
- 2 stuks avocado's
- 1 stuk rode ui
- 2 stuks tomaten
- 200 gram baby romainsla
Tempé marineren
- 400 gram tempé
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 1 eetlepel ras el hanout
Dressing
- Snufje zout en peper
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 milliliter volle yoghurt
Zo maak je het
- Snijd de tempé in blokjes en marineer met de olie en ras el hanout.
- Kook de quinoa voor ongeveer 12 minuten in een pan (kijk op de verpakking voor de aanwijzingen).
- Snijd ondertussen de komkommer, avocado, ui, baby romainsla (gewassen) en tomaten in stukken en bewaar deze apart.
- Doe een beetje olie in een wokpan en bak hierin de tempé gaar totdat deze van kleur is veranderd.
- Maak de dressing van yoghurt, olijfolie, Italiaanse kruiden, citroensap, peper en eventueel zout.
- Serveer de groenten, quinoa, tempé, dressing en wraps los en rol tot een burrito!
Voedingswaarde | per portie (4 totaal) |
Calorieën | 532 |
Eiwitten | 23.3 gram |
Koolhydraten | 56 gram |
Vetten | 25 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!